Gala Tanarului Actor HOP 2013!

Cum a fost la GALA HOP.

Prima oara cand am fost la Gala Hop, la preselectii, am asistat, nu am participat activ.

A fost o experienta unica si care m-a ajutat enorm sa analizez actorii, diferite repertorii, situatii, diferite contexte, posibile roluri.

Tema galei a fost: spectacol, sa fie spectaculos.

Preselectia a tinut 3 zile, de luni pana miercuri inclusiv, de la 10.00 la 19.00 si am putut urmari cam 200 de candidati, fiecare incercand sa se incadreze in 15 min de monolog, ca eu la monolog am asistat mai mult.

Aici erau in juriu: Radu Afrim, Nicu Mihoc si Cristina Rusiecki.

Mi-au placut foarte mult, au fost cat se poate de atenti la candidati si am remarcat o degajare si un fel de a se purta foarte uman. Chiar i-a ajutat pe alocuri, unora mai oferindu-le cate o sansa, unde simteau ca pot mai mult si ca e talent, doar ca nu ii punea bine in valoare textul ales.

Intr-adevar, o mare parte dintre candidati au venit cu texte slabute. Puteam remarca la unii ca aveau o naturalete in a-si expune povestea, insa textele nu ii avantajau.

Din cate am vazut, marea problema a tinerilor actori ramane in continuare “eliminarea teatrului din teatru”. Foarte multi dinte ei au fost foarte teatrali, nefiresti, exagerand, neasumandu-si pe deplin rolul si necostandu-i nimic.

Am vazut insa si cativa, foarte putini, ce-i drept, la care mi s-a zbarlit parul pe mine, la vreo 2 s-a si aplaudat din sala. Am vazut ca in Targu Mures sunt actori talentati, auzisem de ei, dar acuma m-am si convins. La Ioan Paraschiv, s-a aplaudat frenetic. El, un tip bine-facut, de ziceai ca e vreun voleibalist sau baschetbalist, ne-a dat pe spate cu jocul lui actoricesc, cu naturaletea si sensibilitatea, dar si cu atitudinea si corpul lui bine-lucrat – un tip complex si care, pentru mine a fost o surpriza foarte placuta.

 

Pe holurile TNB-ului: emotii si framantari, caldura mare, concurentii se pregatesc, isi fac curaj, unii mai repeta textul, unii mai stau la o barfa mica.

Gala HOP 2013

Am fost impresionata de naturaletea, corectitudinea  si de generozitatea D-lui Radu Afrim. Numai faptul ca am avut ocazia sa ascult indicatiile d-lui regizor si a meritat ca alegerea de a petrece 3 zile intregi la TNB, la preselectiile Galei HOP. Indicatii de genul: finalul trebuie sa fie spectaculos, schimba acolo, textul trebuie spus mai rapid, dictia perfecta, tre’sa te pregatesti de 5 ori mai mult decat ai facut-o ca sa iasa asa cum trebuie, caci e teatru absurd, incearca altceva, aici te vreau seducator, incearca ceva care sa iti puna si lumina interioara in evidenta, de ce ne spui textul asta, de ce l-ai ales, textul asta chiar are umor, stiai?

La un momet dat in sala, si-au facut apritia Florentina Tilea si Marius Manole, 2 actori tineri, frumosi si maxim de talentati si muncitori, pe care ii admir enorm. Privesc si ei cu sufletul la gura evolutiile concurentilor.

Gabi Sandu, cu mult farmec ne delecteaza interpretand o baba dulcica foc, careia i se luase casa print-o escrocherie. A fost un deliciu sa il urmarim.

Mihai Savescu, coleg cu mine de grupa, ne-a amuzat prin jocul lui actoricesc cu un monolog scris de Florin Piersic Jr. si care creiona rapid era consumerismului in care ne desfasuram existenta, in care totul e din plastic.

Ruxandra Maniu, o fata plinuta, dar delicioasa foc, m-a impresionat prin natualetea si nebunia ei, printr-un talent iesit din comun si prin dezinvoltura si asumare. Mi-amintesc cum s-a trantit pe jos la un anumit moment dat, am murit de ras. M-a inspirat si tin sa o felicit in mod special.

Razvan Corneci le-a baut apa si le-a mancat zaharul celor din juriu, a fost foarte firesc si fermecator. Bravo, senior!

Emoke Pal a avut un moment – compozitie proprie. Se facea ca visa, si tot ce visa ne si infatisa. A fost pe rand Olimpiu, mama ei, profesoara, a vorbit in mahiara, romana, engleza, un monolog complex si emotionant.

Simona Arsu – o singura caracterizare imi vinein minte acuma: Jim Carey de Romania! 🙂 

Actorii care au trecut de preselectie sunt: Alexandra Apetrei, Aida Avieriţei, Simona Arsu, Alexandra Caras, Ioana Cheregi, Răzvan Corneci, Anghel Damian, George Dometi, Dumitru Georgescu, Amalia Huţan, Adelin Ilie, Cristi Iorga, Ruxandra Maniu, Emőke Pál, Ioan Paraschiv, Ştefan Pavel, Camelia Pintilie, Melania Rusu, Gabriel Sandu, Mihai Săvescu.

Felicitari tuturor si bafta la runda finala din Costinesti, inceputul lunii septembrie!!!!

Articol publicat vineri, 19 iulie 2013 la ora 18:10 in categoria Dezvoltare Personala. Poti urmari comentariile via RSS 2.0. poti raspunde, sau poti face trackback de pe site-ul tau.

Comentezi?

Sau completeaza:Cum te ajuta actoria sa iti imbunatatesti toate aspectele vietii?
  • Ai incredere in tine, fii un om cu Atitudine
  • Intelege-te pe tine si comunica usor cu oricine
  • Dezvolta relatii frumoase si armonioase cu cei dragi
  • Cum poti sa faci o afacere de succes
Introdu numele tau si adresa de mail si iti voi trimite imediat PDF-ul gratuit in care iti explic cum te ajuta tehnica de Arta a Actorului pentru a-ti imbunatati aspectele esentiale ale vietii:


Vrei sa primesti noutati de la mine?