Gala Hop 2013 – Aur curat!!!

Am reusit sa ajung la Gala Hop de anul asta de la Costinesti si am fost realmente impresionata.

Da, stiu, stiu ca m-am trezit tarziu sa scriu despre asta, dar mi-a placut atat de mult, ca mi-am dorit tare mult sa scriu ce emotii si trairi am avut acolo.

Am plans, am ras, am suspinat, am trait cu o intensitate uriasa totul! Am fost fascinata! Am mai zis un prieten, care locuieste in Costinesti si care habar nu avea de gala, iar la sfarsitul serii respective, mi-a zis uluit: “Dar asta e aur curat, ce se intampla aic!?”

Pentru mine era o oaza de inspiratie acest festival!

Oameni pasionati de actorie, oameni dedicati acestei meserii, oameni a caror licarire li se citea in ochi! Mi-a placut si tema acestei editii, foarte bine aleasa: „Sunt actor, sunt spectaculos!”.

Mi s-a parut o binecuvantare si ma felicit ca mi-am rupt din timpul meu s-ajung macar o zi acolo.

A fost o experienta de neuitat, am invatat mult de ei, prinvindu-i, admirandu-i, savurandu-i!

Pe langa talentul de necontestat al concurentilor si pregatirea si implicarea lor emotionala, am apreciat o buna organizare a evenimentului, anvergura si locatia deosebite, ma simteam intr-un loc fastuos, rupt dintr-alta lume parca.

 

Dar cel mai mult mi-a placut faptul ca m-am distrat si am invatat in acelasi timp! Am avut ocazia sa ii intalnesc si sa ii salut pe unii dintre cei mai mari creatori si actori ai scenei romanesti: Marius Manole, Dorina Chiriac, Oana Pelea, Radu Afrim, Maria Obretin, Ilinca Manolache, Lia Bugnar, Ada Milea.

 

M-am bucurat ce acei tineri actori talentati. Mi-a placut maxim Ilona Brezoianu, vazand-o, interpretandu-si excelen rolul in Aproape, un rol de fata baietoasa si dura, desi cu 20 minute mai devreme fusese o Patricia Kaas dulce si suava ca o garofita… garofita, pe care a bufnit-o rasul si nu stiam daca rade Patricia Kaas sau Ilona Brezoianu. Oricum, exceptionala!

 

Mi-a placut foarte mult si Aida Avieritei, mai ales momentul in care a interpretat-o pe Liza Minelli cu Money, money, money … are fata asta o combustie interna ceva de speriat. Se vede ca doar pentru teatru traieste. O vazusesem si la preselectii si mi-a placut, am mai vazut-o si in Elixirul, unde am apreciat precizia miscarilor, energia si spiritul ei ludic.

 

Mi-a placut mult si Anghel Damian, in special cand a interpretat un fragment scris de Lia Bugnar, un text foarte bun si interpretat cu farmec.

In mod special l-am mai remarcat si pe Octavian Costin, dezinvoltura lui si acuratetea miscarilor, am apreciat ca a facut roluri total opuse. La proba impusa, in care trebuiau sa imite un personaj celebru, l-a ales pe Tom Waits, unde cu non-salanta, dezinvoltura si atitudine a facut un smecheras, plin de el si fermecator, iar in cadrul spectacolului Aproape, a avut un rol total opus: de tocilar, intelectual, sensibil, linistit la casa lui, cum s-ar spune.

 

M-am bucurat ca am reusit sa asist si la repetitiile pentru spectacolul inchinat Mariei Tanase, unde, am putut vedea efectiv in cateva ore cum se construia acel spectacol pentru a doua zi, pentru ultima din Gala! Actorii bine asezati in pagina de regizorul Radu Afrim si de muzicianul Vlaicu Golcea au facut un spectacol absolut fabulos, pe care sper sa il mai revad. Si prietenul meu de la Costinesti ma tot intreaba cand si unde se va reitera acest spectacol.

Pe langa faptul ca erau expresivi, am remarcat si voci foarte bune: Alexandra Caras, Ruxandra Maniu, Simona Tunsu, Emoke Pal.

Am putut sa o urmaresc pe d-na Maia Morgenstern si intr-o alta ipostaza decat cea in care eram obisnuita sa o vad in piese de  teatru, si anume ca si interperta a unei doine de-a Mariei Tanase. Cu o voce puternica, patrunzatoare si absolut uluitoare m-a dat pe spate.

Ruxandra Maniu mi-a placut iar in mod deosebit cum a cantat in spectacol, extrem de expresiva si haioasa, te molipsea cu buna ei dispozitie. Ea este, de altfel si marea castigatoare a Galei, Premiul Stefan Iordache. In plus a mai obtinut si premiul de popularitate.

Ceilalti castigatori ai Galei sunt:

 

Apoi si ‘Hai iu iu nu hi you you’ , un cantec atat de dulce, interpretat doar de un cor de baieti, asa de suav si temerar in acelasi timp nu am mai vazut, tre’sa recunosc. M-am indragostit de Maria Tanase si de toti acesti actori: unul si unul: Dumitru Georgescu, Ioan Paraschiv, Gabi Sandu, Rares Andrici, Anghel Damian.

Un show incredibil de frumos. Chiar daca inghetasem de frig acolo in scaun la ora 2 noaptea, cand aveai loc repetitiile, nu ma puteam dezlipi. Mi s-a parut un privilegiu si ii multumesc pe aceasta cale d-lui Radu Afrim si tuturor actorilor ca mi-au dat ocazia sa pot asista la nasterea acestui spectacol.

 

Aici o mica mostra din acest spectacol: http://www.sensotv.ro/arte/Gala-Tanarului-Actor-2013-4687/hop-si-maria-tanase#/0

Castigatorii:

 

Felicitari tuturor!

A fost efectiv un vis, o vraja!!! Vorba amicului meu: “Aur curat!!”

Cu recunostinta si respect!

Stefana

Articol publicat miercuri, 25 septembrie 2013 la ora 10:51 in categoria Dezvoltare Personala. Poti urmari comentariile via RSS 2.0. poti raspunde, sau poti face trackback de pe site-ul tau.

Comentezi?

Sau completeaza:Cum te ajuta actoria sa iti imbunatatesti toate aspectele vietii?
  • Ai incredere in tine, fii un om cu Atitudine
  • Intelege-te pe tine si comunica usor cu oricine
  • Dezvolta relatii frumoase si armonioase cu cei dragi
  • Cum poti sa faci o afacere de succes
Introdu numele tau si adresa de mail si iti voi trimite imediat PDF-ul gratuit in care iti explic cum te ajuta tehnica de Arta a Actorului pentru a-ti imbunatati aspectele esentiale ale vietii:


Vrei sa primesti noutati de la mine?