Secretele unui discurs memorabil

Am filmat acum ceva timp un interviu cu Paul Ardeleanu, cel mai tanar speaker profesionist din Romania.

Intamplarea face ca fix aseara am fost la primul seminar de asemenea anvergura sustinut de Paul, primul la care am participat eu. Au fost peste 200 de oameni, la Crystal Palace Ballrooms.

Am fost foarte impresionata.

Pe Paul il cunosc de aproape un an de zile, l-am cunoscut cand am avut primul meu discurs la Speakers Arena si el a fost cel care m-a prezentat. De-atunci, ne-am tot revazut pe la diferite evenimente de Business, de Public Speaking, de Networking etc.
Secretele vorbitului in public

Desi are doar 22 ani, e unul dintre cei mai buni speakeri din tara, lucreaza cu cel mai bun speaker al anului: Lorand Soares Szasz si e unul dintre oamenii care ma inspira de fiecare data cand il intalnesc, si absolut de fiecare data mai invat cate ceva de la el.

Multumesc, Paul!

Mai jos ai si filmarea cu el:

Si cateva notite de la intalnirea de ieri:

Public Speaking-ul este cea mai rapida forma de dezvoltare personala.

Public Speakingul e unul din cei 4 piloni reprezentativi ai oamenilor de succes si ai bogatiei. Ceilalti 3 sunt: Marketing, Vanzari si Networking.

Exista 3 tipuri de vorbitori: vorbitorul incepator, vorbitorul avansat si vorbitorul expert.

Vorbitorului incepator ii e teama sa vorbeasca in public, nu are incredere in capacitatile lui si este foarte concentrat pe cum ii sade parul si costumul si pe el, in general.

Vorbitorul avansat se simte confortabil sa vorbeasca in fata unui public, uneori mai are dificultati in a structura informatia si este concentrat in intregime asupra mesajului.

Vorbitorul expert vorbeste mai mult decat e nevoie, chiar ii place enorm sa vorbeasca in public, se exprima clar astfel incat oamenii sa il inteleaga.

Provocarea lui cea mai mare e cum sa fie memorabil si de impact.

Vis-a-vis de emotii, ca astea-s probelemele cele mai intalnite cu care se confrunta cei de vorbesc in public, mi-a placut foarte tare o expresie a lui Paul: “Secretul nu consta in a omori fluturii din stomac, ci de a-i face sa zboare in formatie.”

Paul ne-a introdus in arta public speakingului si ne-a dat cateva unelte puternice si foarte simplu de utilizat in ceea ce priveste acest domeniu:

– e important sa ai o deschidere, respectiv o introducere buna, sa contina o mica povestioara eventual, ca sa captezi publicul, sa il faci atent la tine

– structura e esentiala – sa ai maxim 3 mesaje, nu sa faci un cocktail de de toate sa nu se mai inteleaga nimic din ce spui

– sa ai cazuri si exemple concrete

– poti folosi cuvinte amplificatoare ca: minunat, genial, extraordinar

– poti folosi tehnica intrebarilor auto-adresate, care e o tehnica avansata – gen: Stiti de ce pisica are 4 picioare? Si nu lasi pe nimei sa raspunda, raspunzi tu ca te-ai documentat.

– e foarte important sa te vizualizezi acolo pe scena, avand succes cu acea prezentare, vazandu-ti publicul reactionand pozitiv si eventual implicandu-se in ce prezinti tu

Seminarul a durat 3 ore si a fost mai mult decat plin de invataminte si exercitii amuzante, chiar a fost fun, plin de energie pozitiva extraordinara.  Mi-am mai notat o gramada de lucruri utile. Si il recomand din toata inima, d-asta nici nu vreau sa intru in prea multe amanunte ca sa nu divulg surprizele evenimentului, urmareste-l cand o sa mai fie si mergi, merita, o sa imi multumesti dupa.

Pana atunci, te invit sa il urmaresti mai sus pe Paul Ardeleanu, povestind secretele care l-au facut ca la 22 ani sa fie unul dintre cei mai de succes, in public speaking:

 

Sa ai o zi wow!

Stefana

Publci Speaking cu Paul Ardeleanu

Articol publicat miercuri, 5 februarie 2014 la ora 13:28 in categoria Dezvoltare Personala. Poti urmari comentariile via RSS 2.0. poti raspunde, sau poti face trackback de pe site-ul tau.

2 comentarii

 1. Angela a zis:

  Mi-a placut foarte mult acest interviu.Paul este exceptional si a stiut sa scoata in evidenta esenta din tot cea ce face.
  Felicitari!
  Mult succes in continuare!

  PS. Sunt o fosta profesoara pensionara.

  ... pe 6 februarie 2014.
 2. Adrian a zis:

  Foarte bun interviul Stefana!
  Felicitari, astaptam pe urmatorul!

  Foarte bun si Paul! A oferit cateva sfaturi extrem de utile!
  Bravo!

  ... pe 15 februarie 2014.

Comentezi?

Sau completeaza:Cum te ajuta actoria sa iti imbunatatesti toate aspectele vietii?
 • Ai incredere in tine, fii un om cu Atitudine
 • Intelege-te pe tine si comunica usor cu oricine
 • Dezvolta relatii frumoase si armonioase cu cei dragi
 • Cum poti sa faci o afacere de succes
Introdu numele tau si adresa de mail si iti voi trimite imediat PDF-ul gratuit in care iti explic cum te ajuta tehnica de Arta a Actorului pentru a-ti imbunatati aspectele esentiale ale vietii:


Vrei sa primesti noutati de la mine?