Castigatorii tinerei generatii de actori – Gala Hop 2014

Abia ce m-am intors ieri de la Costinesti de la Gala Hop. In afara de faptul ca am avut o vreme superba, am facut plaja si am inotat o gramada, m-am distrat si mai ales, am invatat o gramada de lucruri, m-am lasat inspirata si incantata de tinerii talentati, proaspat absolventi de arta actorului.

Tema galei: „Joacă-te cu mine. Sunt om. Nu personaj.”

A fost o atmosfera mai mult decat minunata. Vreau sa ii felicit pe organizatori, pe Uniter, pe Ion Caramitru, pe Radu Afrim si tot staff-ul, inclusiv pe toti cei din juriu, care au stiut sa rasplateasca pe buna dreptate talentul si munca ceea ce ma bucura ca mai avem in tara asta oameni corecti si inimosi, care apreciaza entuziasmul si frenezia tinerilor actori.

Gala Hop 2014

Din juriu au facut parte: George Mihaita, Tudor Giurgiu, Ioana Marchidan, Gianinca Carbunariu si Ana Ularu. Le stiam si zodiile pentru ca ni le-a dezvaluit Pavel Bartos, prezentatorul Galei HOP.

Nu mi-am dat seama ca poate sa fie atat de bun, insa faptul ca a fost aici ca prezentator a fost un mare plus pentru Gala.

Au fost 4 seri 9 -12 septembrie – programul artistic incepea in jurul orei 17.00 si se termina in jurul orei 23.00 – 23.30.

Gala Hop 2014

In prima seara a fost deschiderea, mai jos o puteti vedea si pe marea castigatoare de anul tecut – Ruxandra Maniu, actrita la Teatrul Odeon, care a prezentat o bucata din spectacolul “Hai iu iu iu iu”, pe care l-au lucrat anul trecut in worskhop cu Radu Afrim si Vlaicu Golcea.

Ruxandra a mai avut si alte interventii pasagere in cadrul concursului – una dintre ele fiind la proba impusa a Flaviei Giurgiu – vorba lui Bartos – in rolul femeii care striga din multime.

Gala Hop 2014Au existat 2 categorii: individual si grup.

La individual, toti concurentii trebuiau sa prezinte la alegere:

* un personaj clasic din zona tragica interpretat intr-o maniera diferita, comica, in alta lumina decat cea originala

* un personaj creat de ei sau care sa se incadreze intr-o poveste desprinsa sau care sa aiba legatura cu una dintre cele 4 poze propuse de Radu Afrim

Proba care a facut deliciu publicului a fost cea impusa unde absolut toti concurentii, fie ca participau la individual sau la grup, trebuiau sa imite un personaj celebru; un fel de “Te cunosc de undeva”, care ruleaza la Antena1.

Dupa fiecare proba individuala, urma cate un grup, astfel incat au fost in total 21 de concurenti la individual si 4 grupuri.

La categoria Fete Individual – s-au detasat net Ana Maria Bercu si Ada Lupu.

Ana Maria si-a ales  un text clasic – Nina Zarecinaia – “Pescarusul” de Cehov, interpretat absolut fabulos, incredibil, gandit pana in cele mai mici detalii. Felicitari! Iar la proba impusa a intruchipat-o pe Ella Fitzgerald la varsta senectutii si cu o doza de umor si de nebunie fantastica!!!

ella fitzgerald

Ada Lupu a venit cu un text scris de ea bazat pe fotografia din imagine – numit “Nu e ceea ce pare”. De asemenea, geniala!!! La proba impusa a intruchipat-o fascinant pe Olive din desenele animate Popeye Marinarul.

Ada Lupu la Gala HopGala Hop 2014

Inca dinainte de aflarea rezultatului, eram convinsa ca amandoua vor lua premii, astfel Ada Lupu – a luat marele premiu: Stefan Iordache, plus premiul publicului si premiul Vox Maris pentru cel mai tanar actor. O bijuterie de fata, foarte stapana pe ea, foarte muncitoare, foarte modesta, puternica si sensibila in acelasi timp.

Gala Hop 2014O alta fata foarte buna, care a impresionat si care a castigat din partea lui Tudor Giurgiu oportunitatea de a face parte din programul “10 pentru Film la TIFF”, iniţiat în 2012 de Festivalul Internaţional de Film Transilvania este Reka Szasz, care a venit cu o poveste legata de una dintre poze, aceeasi pe care a avut-o si Ada. O poveste haioasa, cu rasturnari de situatii.

Gala Hop 2014

Dupa incheierea concursului, urmau mini-spectacole pregatite de o parte dintre concurenti, in care sa poata  fi pusi in valoare si sa fie vazuti si in alte ipostaze decat cele din concurs.

Aici s-au remarcat Ana Maria Bercu si cu Stefan Huluba, care au facut un duet de mare exceptie in prima seara.

Ana Maria Bercu

Ada Lupu a avut un momentel in care a lucrat cu trupul, ne-a emotionat prin expresivitatea sa corporala, prin sensibilitatea si prin dibacia, indemanarea cu care isi manuia picioarele. A prezentat ceva original – papusele alcatuite din propriile membre inferioare.

Un alt actor care a iesit in evidenta a fost Andrei Ciopec, am ramas impresionata de povestea participarii lui Gala Hop. A venit in locul altcuiva, care nu a mai putut ajunge, si-a scris singur textul cu o seara inainte si a castigat Premiu pentru Cel Mai Bun Actor la Individual Baieti. Exceptional!!! La final chiar a zis ca ii multumeste in primul rand celui care nu a putut ajunge pentru ca astfel a putut sa intre el in concurs si sa mai si castige. Textul pregatit de Andrei s-a numit: “Dorel”.

Gala Hop 2014Mai tarziu, la proba impusa l-a intruchipat pe Nicolae Furduiancu.

Alexandru Ioan Savu din Sibiu a luat premiul publicului la baieti. El a participat la grup cu spectacolul “Ce a zis vrabia” si a iesit mai mult in evidenta la proba impusa, interpretand foarte bine un moment amuzant, intruchipandu-l pe Robert Downey Jr in “Tropic Thunder”, proba in care a avut o interventie si Andrei Ciopec, acesta aplicandu-i un upercut sau croseu, in orice caz un pumn zdravan colegului de breasla.

Un alt premiu meritat cu varf si indesat a fost “Sica Alexandrescu”, premiul special al juriului a fost acordat lui Andrei Apostol, care a venit cu un personaj clasic din “Trei surori” – Andrei Prozorov, cam trotilat si care si-a cam luat asa viata in deradere. A facut un Andrei cu totul si cu totul special, betiv si filozof in acelasi timp. La proba impusa – Iggy Pop, cam la fel de beat sau fumat.

Gala Hop 2014

Alte tinere sperante care mi-au placut in mod deosebit: Ana Bianca Popescu si cu Lucian Ionescu, care au avut un momentel in afara concursului absolut superb, Flavia Giurgiu, Alina Suarasan, Dana Marineci, interpretand-o pe Ofelia Popii in Faust, Daniel Chirila interpretandu-l (o) pe Conchita, castigatoarea Eurovision,  Razvan Corneci, care l-a interpretat pe Bob Dylan si care mi-a placut pentru naturaletea si firescul sau caracteristic, Stefan Huluba intruchipandu-l pe Razvan Vasilescu in Terminus Paradis si mai ales, Oana Puscatu,  fosta concurenta la Megastar, care cu personajul  Stefan Banica Jr. a facut adevarate  ravagii in sala.

Gala Hop 2014

Gala Hop 2014

Gala Hop 2014

Gala Hop 2014

Daniel Chirila

La grup a castigat pentru cel mai bun spectacol si pentru cel mai bun grup- “Paravan – doua telefoane” in regia lui Matei Lucaci Grunberg, distributia exceptionala: Octavian Costin, Andrei Catalin, Irina Antonie, Stefan Huluba, Madalina Craiu si Iulia Ciochina.

Gala Hop 2014

Ce am mai sesizat este ca din punct de vedere al naturaletii, toti s-au prezentat bine si ii felicit pe aceasta cale. Ce a facut insa diferenta a fost la unii atentia la detalii si asumarea personajului pe de-a-ntregul, plus textele bune, bine scrise si care i-au pus pe unii mai mult in valoare decat pe altii.

Ce m-a mai bucurat foarte tare a fost prezenta multor actori si regizori in sala, actori precum Mariana Mihut si Victor Rebengiuc, Andreea Bibiri, George Remes, Bogdan Dumitrache, Florin Piersic Jr. si multi altii.

Un alt moment artistic deosebit a fost cel din deschidere pregatit de Andrea Gavriliu, o actrita si coregrafa talentata, expresiva si plina de viata.

Castigatorii Gala hop 2014

Castigatorii Gala Hop 2014Un lucru amuzant care mi-a ramas in minte e acela ca jumatate din concurenti visau sa fie prezentati de Marius Manole, iar Pavel Bartos – le punea de fiecare data o banda inregistrata care zicea: “Sunt Marius Manole”, dupa care iesea din scena in rasetele zgomotoase ale salii.

Gala Hop 2014

Cu mare drag sper ca v-ati facut o idee despre gala – merita tot efortul, a fost ca o tabara pentru mine,

Gala Hop 2014Premii Gala Hop 2014Premii Gala Hop 2014Castigatorii Gala Hop 2014Castigatorii Gala Hop 2014Castigatorii Gala Hop 2014Castigatorii Gala Hop 2014Castigatorii Gala Hop 2014Castigatorii Gala Hop 2014Castigatorii Gala Hop 2014Castigatorii Gala Hop 2014Castigatorii Gala Hop 2014Castigatorii Gala Hop 2014 Castigatorii Gala Hop 2014 Castigatorii Gala Hop 2014 Castigatorii Gala Hop 2014 Castigatorii Gala Hop 2014 Castigatorii Gala Hop 2014 Castigatorii Gala Hop 2014 Castigatorii Gala Hop 2014Castigatorii Gala Hop 2014 Castigatorii Gala Hop 2014 Castigatorii Gala Hop 2014 Castigatorii Gala Hop 2014 Castigatorii Gala Hop 2014 Castigatorii Gala Hop 2014 Castigatorii Gala Hop 2014 Castigatorii Gala Hop 2014 Castigatorii Gala Hop 2014 Castigatorii Gala Hop 2014 Castigatorii Gala Hop 2014 Castigatorii Gala Hop 2014 Castigatorii Gala Hop 2014 Castigatorii Gala Hop 2014 Castigatorii Gala Hop 2014 Castigatorii Gala Hop 2014 Castigatorii Gala Hop 2014 Castigatorii Gala Hop 2014 Castigatorii Gala Hop 2014 Castigatorii Gala Hop 2014 Castigatorii Gala Hop 2014 Castigatorii Gala Hop 2014 Castigatorii Gala Hop 2014 Castigatorii Gala Hop 2014 Castigatorii Gala Hop 2014 Castigatorii Gala Hop 2014

Articol publicat duminică, 14 septembrie 2014 la ora 13:05 in categoria Dezvoltare Personala. Poti urmari comentariile via RSS 2.0. poti raspunde, sau poti face trackback de pe site-ul tau.

1 comentariu

  1. aurel a zis:

    frumos 🙂

    ... pe 16 iunie 2015.

Comentezi?

Sau completeaza:Cum te ajuta actoria sa iti imbunatatesti toate aspectele vietii?
  • Ai incredere in tine, fii un om cu Atitudine
  • Intelege-te pe tine si comunica usor cu oricine
  • Dezvolta relatii frumoase si armonioase cu cei dragi
  • Cum poti sa faci o afacere de succes
Introdu numele tau si adresa de mail si iti voi trimite imediat PDF-ul gratuit in care iti explic cum te ajuta tehnica de Arta a Actorului pentru a-ti imbunatati aspectele esentiale ale vietii:


Vrei sa primesti noutati de la mine?