Viata-i un joc?

 

Vreau sa fiu o invingatoare …

Sunt o extrovertita, care merge mult pe intuitie si pe ce simte, se deschide foarte mult in fata oamenilor, ii place sa fie in central atentiei, dar in aceasi masura sa intinda oamenilor o mana de ajutor.

Ceea ce e cel mai important pentru mine e ca am ajuns sa ma cunosc atat de bine.

Am riscat, nu neg, am mai si pierdut in viata, dar daca nu as fi riscat, nu ajungeam ceea ce sunt acuma.

Asta nu inseamna nici ca sunt foarte mandra de mine, ca sunt vreo aroganta, ca mai bine de-atat nu se poate, dar nici nu inseamna ca mi-e prea rusine de mine, de ce sunt.

Imi e rusine de anumite lucruri, dar nu le consider atat de grave, incat sa ma faca sa stau la cutie. Mi le asum, imi doresc sa fiu mai buna in acele domenii, directii, cum vrei sa le zici, insa merg mai departe si lupt cu mine sa ma autodepasesc, sa fiu pe zi ce trece mai buna decat ieri.

Uneori mai dau inapoi, mai cobor cate-o treapta, dar important e sa nu cobor prea multe si sa nu renunt in a urca. D-asta e important in a urca treapta cu treapta, sa nu sari treptele, ca si la coborare aceleasi trepte vei intampina, iar daca nu ai avut grija sa le construiesti la urcare cu grija, nu vei avea pe ce sa te sprijini la prima rafala mai puternica de vant.

In ceea ce priveste acumularea mea de informatii in directia cunoasterii umane nu prea am cum sa regresez pentru ca odata asimilate informatiile sunt acolo si mai ales daca reusesc sa ma tin la curent zi de zi, mai citind o carte, mai vorbind cu un om cu care nu am mai vorbit, eventual, mai afland noi lucruri din diferite surse inseamna ca progresez. Asadar in directia asta nu simt ca regresez.

Oricat de incet ai merge numai nu te opri.

E nevoie de multa rabdare. La concluzia asta am ajuns. Si de placere.

Placere sa faci ceea ce iti vine in mod natural sa faci.

Cand faci ceea ce iti place si iti vine pe tine manusa, te chinui sa simti oboseala.

Vrei sa te culci, dar nu poti, vrei sa devii mai bun in acel domeniu. Iti spui maine ma scol la serviciu, tre’sa ma odihnesc, sa rezist fizic.

Eu, in cele mai grele momente ale vietii mele, mi-am zis: Ce naiba! Pana la urma sunt doar in trecere pe-acest pamant, e ca la un joc, intampin greutati? Si ce daca? E normal sa fie asa, hai sa incercam sa gasim solutii, sa nu ne pierdem cu firea, sa ne adunam maruntaiele de pe jos si sa vedem ce e de facut. La un joc ai nivele, corect? Corect. Daca mie-mi place sa joc, jocul asta numit viata, atunci e normal sa ajung sa dau si peste obstacole si sa imi pun mintea la contributie sa vad cum trec de ele.

Si daca un necaz a dat peste mine si am putut sa il rezolv, pot spune ca am trecut de nivelul 1, mai vine unu c-asa-i romanu – zice cica: “Nici un necaz nu vine singur.”

Ok, baby, hai sa vedem care-i treaba cu necazul 2, pot duce? Am trecut la nivelul 2 al jocului fara sa imi dau seama?

O sa vina si lucruri frumoase, dar tu nu intra in panica, nu dispera ca mai e o vorba: Dumnezeu nu iti da mai mult decat poti duce.

Placere sa faci ceea ce iti vine in mod natural sa faci.

Cand faci ceea ce iti place si iti vine pe tine manusa, te chinui sa simti oboseala.

Vrei sa te culci, dar nu poti, vrei sa devii mai bun in acel domeniu. Iti spui maine ma scol la serviciu, tre’sa ma odihnesc, sa rezist fizic.

Eu, in cele mai grele momente ale vietii mele, mi-am zis: Ce naiba! Pana la urma sunt doar in trecere pe-acest pamant, e ca la un joc, intampin greutati? Si ce daca? E normal sa fie asa, hai sa incercam sa gasim solutii, sa nu ne pierdem cu firea, sa ne adunam maruntaiele de pe jos si sa vedem ce e de facut.

La un joc ai nivele, corect? Corect. Daca mie-mi place sa joc, jocul asta numit viata, atunci e normal sa ajung sa dau si peste obstacole si sa imi pun mintea la contributie sa vad cum trec de sau peste ele.

Si daca un necaz a dat peste mine si am putut sa il rezolv, pot spune ca am trecut de nivelul 1, mai vine unu c-asa-i romanu zice cica:“ Nici un necaz nu vine singur.”

Ok, baby, hai sa vedem care-i treaba cu necazul 2, pot duce? Am trecut la nivelul 2 al jocului fara sa imi dau seama?

Pai inseamna ca sunt buna si Dumnezeu a vazut asta si ce-a zis: pai daca esti buna, treci la urmatorul nivel, corect? Corect. Si tot asa. Mai vine unul dupa al 2-lea, nu dispera, ia o gura de ceva, glumesc si treci mai departe hop si-asa, nu te opri daca-ti place jocul…  jocul asta numit viata.

O sa vina si lucruri frumoase, dar tu nu intra in panica, nu dispera ca mai e o vorba: Dumnezeu nu iti da mai mult decat poti duce.

Cu drag,

Stefana

Fata frumoasa

Articol publicat luni, 14 ianuarie 2013 la ora 16:49 in categoria Dezvoltare Personala. Poti urmari comentariile via RSS 2.0. poti raspunde, sau poti face trackback de pe site-ul tau.

2 comentarii

 1. sorina a zis:

  draga mea, vezi ca apar niste paragrafe de 2 ori, in restul, f ok

  ... pe 15 ianuarie 2013.
 2. Stefana a zis:

  Done. Sor, rezolvat, mersi de sesizare!

  ... pe 16 ianuarie 2013.

Comentezi?

Sau completeaza:Cum te ajuta actoria sa iti imbunatatesti toate aspectele vietii?
 • Ai incredere in tine, fii un om cu Atitudine
 • Intelege-te pe tine si comunica usor cu oricine
 • Dezvolta relatii frumoase si armonioase cu cei dragi
 • Cum poti sa faci o afacere de succes
Introdu numele tau si adresa de mail si iti voi trimite imediat PDF-ul gratuit in care iti explic cum te ajuta tehnica de Arta a Actorului pentru a-ti imbunatati aspectele esentiale ale vietii:


Vrei sa primesti noutati de la mine?