Fericirea = nu ma doare maseaua

Sambata am scris un articol pe site-ul meu, care a rezonat cu o fosta colega de facultate, m-a abordat pe facebook si i-am zis ca mi-ar placea sa ne vedem duminica.

Nu mai vorbisem de mult timp cu ea, de mai bine de juma de an, de cand am terminat facultatea, in vara.dezvoltare personala

Zis si facut. Ne-am intalnit duminica.

Intalnirea a fost emotionanta, nu ne mai puteam opri din palavragit. Ne-am spus multe lucruri. I-am povestit de cat de incantata sunt ca m-am apucat sa imi fac propriul meu site. I-adevarat ca unii ma crititca, stiu – mai am inca multe de pus la punct.

Ea mi-a zis atunci ceva ce m-a uns pe suflet:

– Stefana, du-te pe drumul tau, fetito! Just do it! Fa ce simti! Ca faci bine, mai ales ca iti vine natural si daca o faci din suflet  –  asta e cel mai important! Iti cauta altii defecte, nod in papura? Spune-le: Nu mai cauta cu telescopul, cauta cu Oglinda ca e mai usor asa.

Apoi, daca simti ca ai ce oferi celor din jur, de ce sa nu o faci? De ce sa tii doar pentru tine? Nu e pacat? E ca si cand ai avea doar o aripa, asta nu inseamna ca nu esti complet, ci doar ca impartind cu altii, iti intregesti perechea de aripi ca circuitul sa fie complet.

Apoi, a continuat:

– Stii ce am invatat la templul budist din Budapesta?

Nu trebuie sa iti consumi prea mult energia in lucruri inutile. Cand te cuprind indoielile si gandurile negre, trebuie doar sa iti amintesti 3 lucruri de baza:

1.    O fericire = nu ma doare maseaua

Adica daca nu ai o durere fizica, poti sa indraznesti sa fii fericit, depinde doar de tine. Cand te doare maseaua e naspa, ai vazut si tu – durerile de masele sunt printre cele mai nasoale.

2.    Cand ti-e frig – deschide geamul si da-ti haina jos

Atunci vei intelege ca tu ai o haina sa pui pe tine, pe cand altii nu au nici macar atat, tu poate ai mult mai multe.

3.    De fiecare data cand faci un lucru, se va gasi cineva care iti va spune ca trebuia sa il faci altfel

Asadar nu te lua dupa toate parerile, recunoaste si selecteaza parerile cu adevarat pertinente si bine argumentate. Si cui ii pasa de tine, iti va face cadou parerile lui, posibil mai greu de digerat si fara sa i le ceri doar ca sa te ajute sa progresezi.

Cu drag,

Stefana

Dezvoltare personala

Articol publicat miercuri, 16 ianuarie 2013 la ora 11:06 in categoria Dezvoltare Personala. Poti urmari comentariile via RSS 2.0. poti raspunde, sau poti face trackback de pe site-ul tau.

Comentezi?

Sau completeaza:Cum te ajuta actoria sa iti imbunatatesti toate aspectele vietii?
  • Ai incredere in tine, fii un om cu Atitudine
  • Intelege-te pe tine si comunica usor cu oricine
  • Dezvolta relatii frumoase si armonioase cu cei dragi
  • Cum poti sa faci o afacere de succes
Introdu numele tau si adresa de mail si iti voi trimite imediat PDF-ul gratuit in care iti explic cum te ajuta tehnica de Arta a Actorului pentru a-ti imbunatati aspectele esentiale ale vietii:


Vrei sa primesti noutati de la mine?